Friday, December 15, 2006

royal truth, Belgium

What if even the king is not telling the truth? I was awakened last night by my husband who thought Belgium was at civil war. I live in the country that is north of Belgium and we speak the same language as part of the Belgian. The reason for war was said to be separatism between dutch speakers and french speakers. It turned out to be a hoax with even the king playing a part in it. Sadly leaders not telling the truth exists in many countries, throughout history and throughout the world.

3 comments:

Cheops said...

There might be some more consequences to this hoacs that will reveal themself later.
What if this was a test on how people would react on the separatism announcement...

Odile S said...

Who knows... I think there might be dangers on not telling the truth in this way. A reliable government is very important for the stability of a country. It is also important for the wellbeing of inhabitants.

Jan Aelberts said...

Mag het even in het Nederlands? Ik ben een Vlaming, al heel mijn leven, en de communautaire kwestie - zoals de onverdraagzaamheid tussen noord en zuid hier wordt genoemd - is al heel wat jaren hét onderwerp van federale debatten in België.
Allereerst: De koning speelde natuurlijk niet echt mee. Hij werd enkel vernoemd. Hij zou het land verlaten hebben om zijn ontevredenheid te uiten. Uiteraard niet echt. Goed, niet dat ik een fan ben van het koningshuis. Onlangs is namelijk gebleken dat onze Prins Laurent een villa kocht met geld van de Belgische marine. Maar effectief aan een dergelijke hoax meedoen gaat zelfs hen te boven.
De uitzending waar jij het over hebt kwam van de rtbf, en was bedoeld als docu-fictie. Hoofddoel was om het debat tussen noord (Vlaanderen) en zuid (Wallonië) nog maar eens op gang te trekken.
Op zich geen slechte zaak, want er zijn problemen, al zolang België bestaat. Er is echter meer. De uitzending is een logisch gevolg van de angst van de Walen, om werkelijk afgescheiden te worden. Het is zo dat Wallonië erg slecht boert, en dat Vlaanderen het land economisch rechthoudt, en dus geld verliest aan Wallonië, veel geld. Aan de ene kant dus die schrik uit het zuiden, want alleen kunnen ze niet verder. Aan de andere kant frustratie in het noorden, want onze vooruitging wordt gestagneerd door de zogenaamde solidariteit.
Desalniettemin was het een smakeloze grap die de geloofwaardigheid van de franstalige staatszender zeker niet ten goede kwam. Er zijn andere manieren om tot een discussie te komen.
In ieder geval, ik hoop dat dit een beetje inzicht brengt in de complexe kwestie die mijn belgenland (apenland) al jaren in de ban houdt.

Groet,

*new* item at Chez Odile is the metachat where Creatives and Thinkers meet.

Blog Archive

reciproll

About Me

My photo
I think criticism is positive attention.

blogroll writers